Help - Zoeken - Gebruikers - Kalender
Volledige versie: Chaos door winterweer houdt aan in Europa
Bus-Halte.nl > Algemeen > Algemene Discussie
vale
Chaos door winterweer houdt aan in Europa
16 december 2008, 18:47 | ANP
ROME (ANP) - De chaos door winterweer in Zuid-Europa houdt vooralsnog aan. Italië en Spanje hebben te maken met hevige regenbuien en in Frankrijk zorgt zware sneeuwval nog steeds voor problemen.

Op het Spaanse eiland Mallorca regende het zo hevig als in dertig jaar niet meer was voorgekomen. Door de regen stortte een gedeelte van een hotel in dat net verbouwd werd. Vier mensen raakten onder het puin bedolven. Tientallen straten op het eiland kwamen onder water te staan. Ongeveer honderd mensen moesten geëvacueerd worden uit hun ondergelopen huizen.

Ook in Italië regende het flink. Hulpverleners ontruimden een gedeelte van het gewest Latium bij Rome. In het noorden geldt de zwaarste alarmering voor lawines die er is in Europa: lawinealarmfase 5.

In Zwitserland geldt ook lawinealarmfase 5, alhoewel enkele plaatsen zoals het populaire skioord Zermatt inmiddels weer bereikbaar zijn. In Frankrijk zitten door hevige sneeuwval 57.000 huishoudens zonder stroom.

Vandaag nog ff contact gehad met Frankrijk via mail, de familie daar is okay.

Claudy, good to hear you and family are fine 36_1_11[1].gif

En voor onze andere halve Fransoos, quip, hoe gaat ie daar?
Laat het eens ff weten...

vale.

vale
Klik om bijlage te bekijkenKlik om bijlage te bekijkenKlik om bijlage te bekijkenKlik om bijlage te bekijken

Foto's van Zwitserland 13.45 uur, nabij Lausanne.
Genomen in een 4-wheeldrive( komt goed van pas) door een neef van de Franse familie. Een uur na het sneeuwruimen ligt het er weer.

Een advies vanuit die kanten:

Pour ceux qui veulent venir, n'oubliez pas les chaînes...!
For those who want to come, remember the chains ...!



vale.
Dit is een "Print" versie van onze forums. Om de volledige versie met meer informatie, afbeeldingen en opmaakte bekijken, a.u.b. hier klikken.